Consultanții PROFIT system au o experiență vastă în editarea și negocierea contractelor de franciză și de agenții. Din acest motiv contractele noastre sunt pe înțelesul francizaților și oferă siguranță afacerii francizorului.

Contractul de franciză

Contractul de franciză este documentul de bază care definește relația dintre francizat și francizor. Acest document reglementează legal relația dintre cele două părți și cuprinde drepturile și obligațiile pe care fiecare trebuie să le îndeplinească. Este de preferat ca acordul de franciză să respecte modelul de afacere al sistemului.

În România franciza este reglementată de Ordonanța nr. 52/1997 privind regimul juridic al francizei, așa cum a fost aprobată, modificată și publicată din nou în cuprinsul Legii nr. 79/1998, act normativ care stabilește, cu titlu general, cadrul legal aplicabil francizei. Spre deosebire de România, în Polonia, Cehia și Ucraina acordul de franciză face parte din categoria contractelor libere, ceea ce înseamnă că nu este reglementat în Codul Civil sau de orice altă dispoziție din legislația civilă. Cunoscând că în fiecare țară exită reguli diferite legate de managementul unei francize, contractul de franciză trebuie tradus și ajustat perfect la sistemul legal din acea țară. De multe ori este mai bine să fie redactat de la început.

Extrem de important este să adaptezi contractul la specificul relațiilor de afaceri din acea țară. Acest lucru te va ajuta să îți găsești francizații potriviți cât mai repede.

Pentru întrebări, vă rugăm: contactați-ne.

Fiecare țară are propriile reglementări legale,
ce pot influența contractul de franciză